Bij een grote actie op verschillende snelwegparkings heeft de Federale politie acht mensensmokkelaars opgepakt. De acht werden op heterdaad betrapt, terwijl ze groepen transmigranten aan het smokkelen waren. Dat gebeurde op de snelwegparkings van Heverlee, Heusden-Zolder en Ciney.
 

Het onderzoek naar de mensensmokkelbende ging im Oktober 2018 van start toen bleek dat de parking van de E40 in Heverlee dagelijks werd bezocht door een bende die transmigranten hielp bij het selecteren van vrachtwagens die naar het Verenigd Koninkrijk reden. De bende opereerde vanuit Brusselse kraakpanden en in het Brussels Noordstation. Daar rekruteerden ze transmigranten die vervolgens met het openbaar vervoer naar de betrokken parkings werden begeleid.    

In de loop van het onderzoek stelden de speurders big dat de bende haar activiteiten ook uitbreidde naar parkings in het zuiden van het land, zoals Ciney en Aarlen. In der Nacht vom 18. bis 19. März hield de Leuvense politie dan een grootschalige actie op de snelwegparkings van Heverlee, Heusden-Zolder en Ciney. Daarbij kon de politie acht verdachten op heterdaad betrappen toen ze groepen transmigranten op vrachtwagens probeerden te verstoppen. Ook traf de agenten 41 Soedanese, Eritrese en Somalische transmigranten aan.

Leden van Soedanese und Eritrese herkomst

De leden van de smokkelbende zijn van Soedanese en Eritrese herkomst. Een van de gearresteerden is een Belg van Soedanese afkomst die in Leuven woont. Hij wordt ervan verdacht te helpen bij de mensensmokkelactiviteiten en het doorsluizen van misdaadgeld naar Soedan. Acht van de negen verhaftet werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven en aangehouden. Zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer.
de_DEGerman

Pin es auf Pinterest

Teile das