Net zoals in september dreigen verschillende burgemeesters om parkings langs de autosnelwegen te sluiten. De burgemeesters van Wommelgem en Postel (Mol) nemen het voortouw. Transmigranten die in het Verenigd Koninkrijk proberen te raken door in vrachtwagens te kruipen, zouden er voor overlast zorgen. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) worden er al veel maatregelen genomen.

Transmigranten, migranten en vluchtelingen die geen asiel in België willen aanvragen, maar willen doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk, proberen vaak in vrachtwagens te klauteren op parkings langs de snelweg. Frank Gys, de burgemeester van Wommelgem (N-VA), dreigt er nu mee om de snelwegparking langs de E313 te sluiten, omdat de migranten er voor overlast zouden zorgen. Zijn collega van CD&V in Mol, Wim Caeyers, wil hetzelfde doen met de parking langs de E34 in deelgemeente Postel.

Lees hier het volledig artikel ( bron VRT –  Foto : Kurt)

Pin It on Pinterest

Share This